Munsboro May


<3


Lite svar

Hej! Kan inte du lägga upp några av dina favoritövningar?
Det kan jag göra, ska försöka fixa det i helgen!
Hur ofta hopptränar du?
Ganska sällan, när det behövs en ordentlig genomkörare typ, men kommer bli mer när man kan vara utomhus.
Vilka tränar du för?
Emma Kåbring och Peter Eriksson
Vad är du och Harry bäst på?
Harry är superkänslig, vilket jag lär mig massor av, han är bra på väldigt mycket och det är mest bara valpigheten som ska bort. :)
Vad är ditt mål med Harry i år?
Jag skulle gärna hoppa 140, men det beror helt på mognad :)
Kommer du att åka på runstenshoppet?
Mycket möjligt :)
 

Falling

Ska alldeles strax ta mig till stallet och mocka, sedan blir det date med matteboken hela kvällen, underbart.
Igår var allt på förmiddagen bara kaos, Harry tappade en sko, åkte till skolan 2h tidigare bara för att hämta mössan och tror ni inte att min blir skickad hem... Sen trodde jag att jag hade ett prov som jag tydligen har senare, bra jobbat hehe...
Men något riktigt bra med gårdagen var iaf att Jesper kom hit, inte bara lite jag saknat honom <3.
Idag körde han mig till skolan, så jag har haft rättskunskap och sen åkte jag hem igen haha.
 
Nej jag måste ta tag i dagen, måste verkligen plugga... snart studenten manda...
 
Jag älskar den här låten, underbar! 


100 DAGAR TILL STUDENTEN

Studentklänning [check], lite taggad, fan bara köra igenom sista tiden och sen då jävlar!!

Ja min uppdatering suger, men när dom här två proven är gjorda så blir det lugna bullar och bättre uppdatering.


Kvällssyssla -.-


Min älskling


I know that smile has broken a couple hearts

Godmorgon på er!
Jag ska strax ta tag i livet och plugga arslet av mig, gud va roligt.
Känner att jag varit dålig som inte hunnit göra allt det jag skrivit sååå, bättre sen än aldrig:
 
Vad jag tycker om Högbos tävlingar.
Jag har alltid tyckt om att tävla där, stora ytor och välplanerade tävlingar. När det är inomhustävlingar så har dom ett stort och rätt ljust ridhus med trevligt underlag. Ett ridhus till framhoppning, stort är det också, lagom många där inne och allt flyter på. Det är bra parkering, finns uppstallningsmöjlighet under dagen och dom har bra mat.
Jag skulle säga att allt med högbo är väldigt bra, men ska jag klaga på något så är det att det gick lite segt mellan klasserna sist.
Jag ska dit igen nästa helg och tävla, det ser jag helt klart fram emot.
Kan inte få nog av den här bilden, hon är så vacker, min prinsessa <3

Lever knappt

Det var grymt mycket jobb idag, är helt slut i kroppen och huvudet dunkar, inget chilljobb direkt. Men jag fick rida en travare iaf, that's a first, hade körhjälm också, kände mig otroligt söt (not). Nu borde jag verkligen plugga, men allt annat utom samvetet säger emot, vad gör det med extra mycket imorgon säg hehe...
Harry var iaf världens mysigaste idag, jättegosig och underbar att rida, min älskling :D
Nu ska jag väl dra mig ner och vara lite social, när jag ändå inte orkar räkna en massa tal.


Italy dream


Sooooopa

Ligger i sängen, typ nyvaken...
Jag kom hem runt 22 igår, pratade i telefon med bästa till någon gång runt tolv. Sen somnade jag bums, vaknade runt halv 11 men låg i sängen till kvart i ett. Var till stallet och red världens finaste häst, han skötte sig super, som typ alla andra dagar haha åh så underbar. Annars har jag bara ätit, skulle plugga men det slutade med att jag somnade med boken, har en hel del sömn att ta igen men det är ju nästan lite pinsamt.
Imorgon blir det iaf en heldag med plugg, tjoho säg hehe.
 
Bästa finaste älskade häst <3

Studentkryssningen

På väg hem nu, har varit grymt kul, några konstiga situationer men annars har det varit väldigt kul. Har inte så många bilder dock, sorry.


Studentkryssning!

Sitter i bussen till stan för att möta upp Julia, sen bär det vidare till Stockholm för årets studentkryssning, ska bli så grymt kul!
Red ut Harry på förmiddagen, kravlöst och lät honom välja fart, snacka om att han njöt.
Nu låtsas vi att det är vår och drar på converse och jeansjacka, åh jag längtar till sommaren...
Ska försöka uppdatera er under kvällen om appen tillåter ;)

(Rebecka, jag lovar att lägga ut massor med bilder på majsan när jag kommer hem imorgon!)


Harrys andra 120

Jag är inte helt nöjd med min ridning... Nog för att han låg på väldigt mkt (mycket mer än det ser ut på filmen) så skulle jag ha jobbat ännu mer för att få ihop honom, sen så gör jag så han landar i vänster fast han inte ska och det måste jag direkt ändra på! Sånt är inte okej. Med honom däremot är jag grymt nöjd!
Han skötte sig fint hela dagen, blev lite väl stark i 120 dock och fortfarande lite fjanting för det runt om kring, men han är bebis så det är lugnt. Otroligt fin är han iaf, tror verkligen på den här hästen.
 
 

Bilder


120 :)
 
110 :)

Tävling

På väg till högbo min vilde


Studentfesten 2013!

Sitter på espresso house, hur kall som helst, stått ute i 2h men nu har vi iaf biljetter till studentfesten i sommar. Klarar knappt att skriva för mina fingrar är så kalla haha...


Till Isabella Bergh <3


Är på väg tillbaka till stan nu, ska sova hos Marie och imorgon ska jag upp tidigt för att fixa biljetter till studentfesten. Idag har jag bara varit i skolan och haft två lektioner, ridit och mockat. Inte en så spännande dag direkt ;)


14th

Har alltid varit lite anti den här dagen, tycker fortfarande att den är lite töntig, men jag skulle ljuga om jag påstod att det inte kändes väldigt bra när jag vaknade till ett charmigt alla ❤ dags sms :).


Okunnighet...

Något jag tänkt på när jag jobbat i travstallet är att alla de hästarna är så grymt trevliga.
Det är ingen slump att om du går in i ett stall fyllt med travare, säg kanske 30st och så gott som alla är trevliga, medan ett stall med 30st ridhästar väldigt ofta har ett antal otrevliga, tjuriga och aggressiva hästar.
Varför? Jag skulle säga att det beror på att de som sysslar med trav är kunniga, seriösa och vet verkligen vad dom gör. Trav = seriös tävling = seriös träning = seriös uppfostran, i väldigt många fall, nästan alla.
När man kollar på ridhästar så finns de dom som inte kan så mycket alls om hästar, som "bara vill ha en häst", som inte vet att så så och så ska det vara. Nu menar jag inte att bara för att man är okunnig från början så kommer man inte lära sig, men det finns alldeles för många som inte gör det och som inte kan se hur det ska vara. Som inte hittar någon röd tråd alls och det tycker jag är väldigt tråkigt, för hästarna.
En häst som inte har sin människa som ledare, som för göra vad den vill, kommer med tiden bli tjurig, den kommer inte se samma glädje som de hästar som uppfostras rätt. Det är samma med oss människor, barn som inte hamnar i rätt familj, som inte kan ge dom en stabil och trygg uppväxt kommer i 99% av fallen att bli kaxiga, arga och problematiska. Ett barn som däremot växer upp i ett hem med rätt förutsättningar och får lära sig vad som är rätt och fel kommer att vara mycket gladare, mer positiv och mycket mer driven.
Håller ni med?
 
Jag tycker att det är väldigt jobbigt att se hästar bli ridna av personer som inte har en aning om vad dom håller på med där uppe. Förbannad blir jag när dom sedan skyller på hästen, när vilken idiot som helst kan se att det är ryttarens fel OCH när ryttaren får veta att det är hon/han som gör fel.
Handen, sitsen och drivningen är a och o.
Som ryttare MÅSTE man ha balans, en obalanserad ryttare gör det väldigt svårt för hästen.
Man pratar om svensk ridning som att den är så j*vla mycket bättre än alla andras, typ att vi rider så mycket snyggare än engelsmännen. Men det typiska svenska fenomenet är hårda händer. Jag vet så otroligt många som snackar om hur bra händer dom har, medan dom fortfarande håller alldeles för hårt (men vet självklart också flera som rider med väldigt fina händer!).
"hästen ska ta stöd i handen", en mening som vi nog alla hört tusentals gånger... men det betyder inte att hästen ska vara i handen. När hästen går i form och arbetar på riktigt, så ska tyglarna vara lätta som fjädrar i handen och jag menar det bokstavligt. Det är drivningen och sitsen som ska få hästen att komma rätt, INTE handen. Handen ska vara mjuk, hästens mun ska vara mjuk.
Jag är evigt tacksam för mina hästar, speciellt Calle, Todd och Harry, det är tre ytterst känsliga hästar. Speciellt på Harry, det är sånt finlir på honom, håller jag en mikrometer för mycket så protesterar han direkt. Jag har fått lära mig och lär mig så grymt mycket på dom, något som också har hjälpt är att jag är så pass liten, jag är kort och jag väger lite. Jag har aldrig kunnat rida med styrka, för jag är liten. Det var dom som skratta när jag köpte en så stor storhäst, som också är väldigt på, men det har inte varit några problem alls, för att rida med styrka är inget jag ens försökt med. Så jag har hela tiden fått hitta andra vis. Självklart säger jag verkligen inte att jag rider perfekt, jag har massor av grejer som jag måste lära mig, men jag är inte hård i handen.
 
Varför jag skriver det här är för att jag just såg något och hörde en kommentar från en ryttare som gjorde mig så sjukt arg, när ryttaren till och med säger att h*n håller hårt i munnen, oj vilken chock att hästen blir förbannad på dig. Det gör ärligt talat ont i hjärtat, jag vet att skulle någon hoppa upp på min älskade underbara fantastiska häst och ta hårt i hans mun, så skulle han bli jättearg och personen skulle antagligen ligga på backen några sekunder senare, och bara tanken på någon som är hård i handen på honom får magen att vrida sig hos mig.
 
Kolla Roffe och Ehning, dom har perfekta händer, så grymt mjuka. Dom rider med minimala hjälper, sitsen, och inte med handen. Det är vad man ska sträva efter, det spelar ingen roll hur rakt du sitter i ryggen, håller du i munnen så rider du ändå inte bra.
 

When you can't be with someone you love unconditionally...


You only miss the sun when it starts to snow

Har varit en rätt seg dag än så länge, det var väldigt jobbigt att kliva upp ur sängen imorse, sen komma till skolan och inleda med 1h och 45min hörförståelse i engelska. Efter det skulle vi spendera hela svenska lektionen till att skriva om en bok (som att ta ett sömnpiller), religion och rättskunskap därefter.
Men nu är jag iaf på väg hem, då ska världens finaste storhäst ridas och sen ska jag testa blogga från nya datan, är verkligen så grymt mkt mer taggad nu när den kommit, riktigt snygg var den också.

Saknar min prinsessa :(


Den som ger mig

... den här apan är min bästa finaste mest underbara älskade vän för all framtid!!


Nytt från A&F


Är hemma om inte allt för lång tid, jag och Evelina spenderade några timmar i rådhuset, gick igenom varje liten vrå för att hitta alla hjärtans dags presenter. Men det slutade med att vi tillfälligt gav upp och tog en fika. Kan bero på att vi är lika dryga båda två och kan inte bara ge något litet gulligt, aja det löser sig.


Ge mig

Skulle inte tacka nej till den här jackan från barbour, så grymt snygg! Men med tanke på att jag har ett antal jackor så känns det lite onödigt att bränna 3800kr på den...


Eftermiddag på stan

Hade bara en lektion idag, 55min av total bortkastad tid, men jag är glad iaf.
Satte mig på bussen hemåt, sen fick jag sms av Evelina och vi bestämde att ha date på stan, så det va bara att hoppa av och ta bussen tillbaka. Om man bortser från 2h onödig busstid så är det här en riktigt bra dag och jag har inte träffat Evelina på 1.5 vecka typ, så det ska bli grymt kul :). Dock hade jag gärna varit i norrland nu med (haha vem hade tidigare väntat sig att jag skulle skriva det).

Jag satt och kollade igenom massa bilder från i somras igår, lite jag började längta efter kommande sommar


På väg till skolan

Jag är snart i stan, börjar klockan 12, hann rida på morgonen vilket är grymt skönt med tanke på att jag kommer hem vid sju ikväll. Dom ändrade schemat perfekt i tid, med tanke på att Harry vilat i fyra dagar. Han blev iaf väldigt glad när jag kom och var väldigt taggad på att bli riden, krävde inte så mycket av honom idag, ska ändå jobba igenom honom imorgon. Han va väldigt lydig trots sin iver, så lät honom galoppera på ordentligt. Det finns inte många känslor som kan mätas med den när min stora, graciösa häst galopperar på, bara matar i full balans och båda två bara älskar det. Svår att avgöra vem av oss som blev gladast idag haha, underbara underbara häst.


Planet...

Sitter nu i planet hemåt, har varit fyra helt grymma dagar som gått alldeles för snabbt. Har knappt ens rört min mobil och datorn har jag inte rört alls så därav noll uppdatering, men hemma väntar en ny dator (om mamma varit gullig och hämtat ut den, annars har jag den imorgon), så förmodligen kommer blogglusten tillbaka, avgör kommande vecka hur det blir med bloggen.
Kram på er


Just nu


Mina fina pojkar <3


Funderat

Okej, ingen vill läsa en blogg som knappt uppdateras, så min tanke är så här: jag har den en vecka till, ser om jag kommer in i rytmen igen. Jag får snart en ny dator och då kommer det antagligen bli mycket roligare. Så vi säger så och kommer jag inte igång så tar bloggen en paus, för annars förstör jag bara hela grejen och kommer tillbaka efter lite tid.
Så, då bestämmer vi det.

Idag red jag en lång vända med min älskade häst, perfektion rätt igenom, finns inte många känslor som kan mätas med de man har på hans rygg. Sen var det en lektion som gällde, 3h resa för 1h matte love it ;).
När jag kom hem så käka jag, kollade på pll, the carrie diarys och har packat. Imorgon efter första lektionen så lämnar jag Mellansverige för några dagar, från snö till mer snö haha.
Nu väntar Mr Grey så vi hörs och hoppas på att jag hittar rätt i bloggningen igen.

Kram


Jag vill utomlands...


It feels so good

Ligger i sängen, väldigt trött och det är helt klart dags att låta den här dagen vara slut nu. Kom hem en timme tidigare idag (18) och mamma berättade att hon mockat, vilket var otroligt skönt för mig. Träningen igår gick väldigt bra förresten, världens mest underbara häst, jag vet inte om det finns några filmer, kollar upp det imorgon.
Just nu är jag bara allmänt väldigt glad och grymt trött.
Måste ta tag i bloggen om jag ska ha den kvar känner jag...


Gårdagens träning

Träningen igår var väldigt bra, övningarna var väldigt nyttiga för Harry, det var mycket lydnad och mjukgörande.
Ska skriva utförligt om båda efter idag, men iaf så var det som sagt mycket lydnad och på slutet hoppade vi bana. Harry skötte sig super, väldigt pigg i början dock, men han hoppade riktigt bra. Det märks att han blivit starkare, han har en ännu bättre språngkurva och jättefin teknik.
Tyvärr var mamma för lat för att hämta kameran och filma, men idag så blir det förhoppningsvis lite filmer :)
 
 

Ska man skratta eller gråta?

Kingslands kollektioner blir ju bara mer och mer tragiska... Vad hände?


Träning för Peter Ericsson

Hej på er!
Ledsen för att jag inte uppdaterade igår, datorn var död så tog inte med den till skolan och min mobil dog där, när jag kommit hem och var klar i stallet så orkade jag helt enkelt inte.
Idag väntar iaf träning för Peter, ser verkligen fram emot det! Ska bli roligt med ordentlig träning och Harry har varit väldigt fin den senaste tiden, så det känns bra.
Imorgon så är det också träning som gäller och jag har tänkt att lägga ut mer utförliga inlägg om vad vi gör och varför, eftersom jag uppdaterat så dåligt och för att jag tror att träningarna kommer att vara väldigt givande.
 
Saknar Todd så grymt mycket... <3

RSS 2.0