Halvpaus

Som ni nog märkt så har jag bestämt mig att ta "halvpaus" från bloggen, varför? Jo för att blogglusten svänger hit och dit, så jag fastställer nu att jag tar paus, fast inte helt. Jag kommer uppdatera, ungefär som nu och förhoppningsvis lite mer, skriva när jag känner för det och skriva hur det går på tävlingar + film.
Men när det börjar närma sig studenten och det börjar bli sommar, DÅ ska jag uppdatera mer än någonsin. Ni får följa med på roligare tävlingar, meetings, utlandsresor och en massa kul.
Just nu är det dock rätt enformigt, skolan matar på, tränar inte så mkt och är på rätt små tävlingar. Inte så spännande.

Idag har det dock varit en riktigt bra dag, förutom att jag inte är helt frisk än. Lugnt i skolan, lunch med bästa Evelina och min älskade harry va underbar som alltid, åh han gör mig så lycklig. Inte nog med det så gjorde inte mina knän ont när jag skulle rida idag :D. Nu avslutar jag med sex and the city.

Ha det grymt, hörs imorgon!


A&F


NEW YORK 2012


Våfflor :D


Lite dålig bloggare hehe

Jag uppdaterar så fantastiskt att jag nästan blir imponerad (ha-ha).
Igår jobbade jag och red, ungefär så spännande var den dagen, idag red jag på förmiddagen, i övrigt så tog jag en promenad. Japp, väldigt händelserikt.
Min häst är underbar och mina knän är hemska, jag har ingen energi för att sitta vid datorn, men imorgon ska jag försöka ta tag i uppdateringen.
 
Vackra underbara ponny <3

I love you so much


.


Onsdagar är guld

Den underbara känslan när man vaknar på morgonen och vet att man kan lugnt somna om igen för ingen skola väntar. Det är bara på onsdagar och söndagar som jag kan ta lite sovmorgon, för annars börjar skolan tidigt/rider innan skolan eller så är det jobb som väntar. Så idag sov jag till halv 10, tog mig ut i snön och halkandes ut till stallet, där möttes jag av en stor grå och väldigt glad häst som lyckligt mötte upp mig vid grinden.
Det är lite lustigt att när han kom så ville han inte gosa och blev förskräckt när man försökte pussa honom, nu kan jag knappt komma i närheten utan att han vill gosa, han har blivit hur mysig som helst. Vilket gör det omöjligt att fixa honom snabbt, men eftersom jag inte hade någon tid att passa idag så spelade ju inte det någon roll. Han är så söt när han sänker ner huvudet i min höjd och försiktigt smyger sig fram till mig, mitt lilla hjärta.
Men han är inte alltid så gullig (eller jo), han har en liten testperiod nu, vilket som kommer och går för alla unga hästar. Plötsligt har saker och ting blivit väldigt farliga, men eftersom han sedan lång tid tillbaka egentligen har accepterat att jag bestämmer så är det väldigt lindriga testningar, inte som när han försökte bocka av min varje dag under några veckors tid.
Jag har även ökat kraven på honom och bara på några dagar har han redan klättrat flera steg. Jag är petigare med honom än någon häst jag tidigare haft, haha inte lätt att vara honom, fast så mkt klagar han inte ;).
Iaf så har jag höjt kraven när vi rider i skogen, vi har väldigt bra vägar och det går att jobba bättre där än i vilket stort och lyxigt ridhus som helst, iaf sånt arbete som ska göras nu. De senaste ridturerna har vi nu kommit tillbaka, båda två med stänk av dregel över sig, inte så mysigt men väldigt bra, han har alltid tuggat mycket på bettet men nu ännu mer. Han har även trampat under sig väldigt bra men nu har vi ännu mer tryck, han rör sig otroligt bra, men dessvärre resulterade det idag i att det rackaren trampa på sig själv. Får se om han fortsätter göra det eller om han har bättre koll, annars får jag helt enkelt ta på bootsen även när vi rider hemma.
När han senare blivit borstad och glatt ätit sitt godis så fick han och dom andra lunch, jag mockade och inledde den instabila resan hemåt.
Väl hemma så blev det nudlar till lunch, finns det något godare? Ja smörgåstårta, men annars inte mycket. Efter det sträckpluggade jag som den duktiga elev jag är (haha), nej men det gick iaf väldigt lätt att plugga idag och fick mycket gjort. Nu är jag tillbaka i sängen, har innan lagat mat och nu ska jag kolla igenom lite mer plugg en snabbis, sedan blir det Veronica Mars resten av kvällen.
Imorgon blir det skola, gym och plugg som gäller, Harry däremot får vila.
 

Stolt :')

Hur bra passar dom inte tillsammans?!
Blir så grymt glad av att se rundor som denna, ni är så duktiga <3
 
 

<3


Egenkära lilla häst


Vill boooort

Jag är trött på Sverige, väldigt väldigt trött. Kollar på sista minuten och känner väldigt starkt att det inte vore helt fel att dra en vecka.


Teknik

Vi får se hur många jag får som vill läxa upp mig efter det här haha (ta det skämtsamt).

Det snackas så mycket om hur en häst ska vara, hur den ska hoppa osv. Folk "kan" så mycket men många ser så lite.
Jag är inte extremt duktig, men har ändå lärt mig en hel del om vad man ska kolla efter, dels från tränare och dels för lite eget öga. Jag har blivit mycket av en perfektionist när jag jobbar mina hästar, är väldigt petig och vet vad jag vill ha fram och nöjer mig inte förrän jag är där. Sen behöver jag självklart hjälp ibland och är som sagt inte extremt duktig, men jag skulle inte säga att jag är helt okunnig heller.
Iaf så tänkte jag ju då ta upp hur jag vill att en häst ska hoppa osv.

Många imponeras av hästar som hoppar upp sig väldigt i bak, visst det kanske ser lite häftigt ut. Men nu tänker vi efter lite, för att få upp bakbenen så högt så måste dom skjuta ifrån mer = sliter mer i bak, och kraftigare landning = sliter i fram, en häst som hoppar väldigt mycket i bak har oftast lättare att få skador än hästar som hoppar mer lagom i bak.
Sen har vi de som överhoppar sig, ja det är ju lite coolt att lägga ut en bild där hästen är högt över, men vad tjänar man på det inne på banan? Ja kanske lite större chans att vara nolla, men varje extra dm kan ta extra tid.
Vi har bomslickarna, här kan vi spara tid, men större chans för att riva.
Sen har vi hästarna som hoppar med marginal, luftar lagom mycket samtidigt som de snabbt tar sig över.
Jag gillar hästar som hoppar runt, utan att överdriva, så dom ändå kommer snabbt och mjukt över, mindre belastning på benen, sparar tid och säkrar ändå lite.

Det finns dom som gillar att komma nära, något som inte är en personlig favorit hos mig, jag har hellre en häst som väljer att hoppa av, om ett normalt läge inte blir en möjlighet. Dels för att de som hoppar av får en mjukare kurva än de som kryper intill, vilket också är en påfrestning för benen. Nu tänker ni kanske att så känslig får man ju inte vara, men tänk dig att din häst hoppar på en massa stora tävlingar med dig, hoppar tex som satan i bak och kryper intill, förr eller senare står du där och måste spruta. Om man nu inte är extremt extremt extremt duktig och kan rida hästen i fråga så otroligt bra hemma att den lyckas klara det och är väldigt tålig själv. Men oddsen att man inte får någon skada om man har den länge, det är inte så troligt.

Jag har aldrig haft en skada, jag har ridit i en massa år och har aldrig haft en skadad häst. Så jag kan ju inte vara helt bakom flötet i mina prioriteringar och min egen ridning. Sen kan man såklart ha otur och det händer något, men det är skillnad, det finns alltför många som rider sönder hästar, men gör man det så hoppas jag att man har intelligens nog att sluta rida.

Själv älskar jag Todds teknik, han hoppar med marginal, ibland kanske lite mkt, men han var ändå väldigt snabb. Hoppade otroligt mjukt och var också i perfekt skick när han besiktades och blev Elsas. Enligt mig är han optimal, har allt en tävlingsponny ska ha.


haha..

Hej jag såg på equipe att du va utesluten i 115 idag. Vad vad det som hände? Du är ju sjukt duktig på att rida! :) kommer inte Harry bli lika duktig som ni trott? :o
 
Först och främst, det kan alltid bli missförstånd, det händer alla, hur bra hästen/ryttaren än är. Ja vi var ute och det tar jag på mig, Harry är orutinerad, han har inte varit i många olika ridhus och jag borde ha varit mer bestämd i min ridning. Han gick super i Högbo, hoppade jättefint och jag kunde "finrida", något jag var kvar i igår. Men igår behövde han att jag skulle vara lite tuff på honom. Hade en för mesig galopp och eftersom han fortfarande är valpig så tycker han att det är otäckt med nya ridhus, han har aldrig haft problem med kombinationer men igår tyckte han att det var väldigt skrämmande när den var tryckt mot väggen. Sånt händer lätt när dom har orutin, däremot har jag tävlat så pass mycket att jag ska kunna fixa det, det blev ett bakslag från min sida och det är inga som helst fel på min häst. Han är bebis och är inne i en testperiod. Sen att han inte skulle bli lika bra som vi trott, jag tror han kommer bli bättre än vad vi trodde när vi köpte honom, han har en enorm kapacitet och jag är övertygad om att han kommer bli minst lika bra som Todd, förmodligen kommer han bli min bästa häst. Man får inte glömma att han är väldigt stor och knappt blivit tävlad innan han kom till mig, det tar längre tid för dom stora hästarna. Han är en otroligt fin häst, med en ryttare som måste vara väldigt noga och matcha hans känslighet, så jag får helt enkelt skärpa mig för det är inget fel på min häst ;) (går inte att lägga in bild)

Sjuk

Ligger i sängen, rätt död, mår sämre idag än innan. Var iaf till stallet en sväng och pussade på min älskling.
Nu kollar jag på den bästa serien någonsin, Veronica Mars, i sommar så ska dom spela in en film baserad på serien, underbart. Älskar att det är så väldigt mycket tanke bakom den och att den är intelligent.
Men nu ska jag kolla och hoppas på att bli piggare, juste (haha mamma), det här samhället har äntligen, så där 100år senare börjat sälja B&J, så jag tröstäter lite ;)
.
 
 

Sööööööt häst


För dig ska jag göra det tusen gånger om

Dom är gamla, men gud va jag älskar dom här låtarna
 
 
 

Död

Ligger nerbäddad i sängen, har lyckats drabbas av en ordentlig förkylning, så nu tänker jag inte flytta mig från min kära säng. Dagen inleddes med att plugga, fixa pannkakor till lunch och sedan bar det ut till stallet.
Det har varit en riktigt kall dag, inte alls kul. Däremot så var det väldigt roligt att rida, blev ett markarbetspass för idag, i början så var han lite smått seg och okoncentrerad. Men efter några tempoväxlingar så var det borta och han jobbade på super, vi arbetade mycket med att korta och länga steget, att både kunna få ihop honom i en rund galopp i perfekt form och sedan kunna få honom att länga ut steget och hålla samma peftekta form, även med tempoväxlingar. Mycket fokus läggs alltid på att hitta den där känslan när han är lätt som en fjäder i min hand, när bakbenen matar och han gör allt jag ber utan minsta protest. Han får så coolt steg.
Jag ber om ursäkt, men jag mår för dåligt för att skriva mer detaljerat, det känns som att all min ork har förbrukats under dagen. Men jag tog iaf med mig kameran till stallet idag, så lite nya bilder kommer sen.
 

Trimma i kylan


yolo


Åker tåg

Sitter nu på tåget in till Uppsala.
Igår red jag innan lunch, Harry skötte sig fint, sen åkte jag till kungsör för att vara med Jesper. Åkte med honom till Arlanda nu på morgonen och tog tåget därifrån.
Så ja, nu vet ni varför jag bara la ut en bild igår :)


Vill ha


-


Fin morgon


Helluuu

Hej!
Det gick väldigt fort att jobba idag, det tog oss bara 3h att släppa ut alla hästar och fixa allt i stallet.
Så jag var hemma redan till halv 11, åkte nästan direkt till stallet och red Harry, den hästen förgyller verkligen mitt liv, så fantastiskt go. Nu väntar att åka till stallet och ta in honom, sen bär det av till Uppsala.
Usch jag har verkligen inget intressant att komma med, förlåt!
Ser till att ha mobilen fullt laddad så jag kan lägga ut lite bilder under kvällen :)
 

Lite trött typ

Ligger i sängen och kollar på Django, är hur trött som helst. När jag äntligen kom hem från skolan så tog jag en lång tur i skogen med min älskling, han var hur lycklig som helst. Nu ska jag bara kolla på film tills det är dags att sova, ingen menig att göra något när jag ändå ska upp tidigt imorgon. Men imorgon kväll så ska jag iaf ha lite liv och gå ut :)


"Va kreativa"

Tror Sandra var bättre än mig haha...


You can be the greatest, you can be the best


Några "sanningar" eller ngt liknande

Om jag fick ändra någonting med min kropp, precis vad som helst, utan operationer och sånt, det skulle ändras bara poff. Så skulle jag utan en sekunds tvekan byta mina knän. Jag verkligen hatar mina knän och dom blir bara sämre. Igår så skulle jag gå från sängen till skrivbordet för att hämta en penna, men nej, jag kunde inte ens lämna sängen för knäna gjorde så sjukt ont. Blir läkarbesök snart.. Var till läkare när jag gick i 8an, för det var då det började och då sa dom att det skulle vara borta inom typ två år, nu har det gått fem och det blir bara värre.
 
Jag är väldigt rädd för att blir för beroende av personer, alltså personer som håller mig tillbaka, för jag vill göra så väldigt mycket. Även att bygga upp något för fel personer, bara för att bli sviken och rasa, bland de bästa citat jag sett är "Best way to not get your heart broken, is to pretend you don't have one". Nu menar jag inte att man ska vara känslokall, men däremot vaksam med vem man släpper in.
Just nu skulle jag säga att jag har helt fantastiska personer runt mig och jag känner mig väldigt trygg i hur allt är, skulle inte ändra något.
 
Något jag tror mycket på är "ärlighet varar längst", något jag och mina bästa vänner kör brutalt med haha..
Evelina och jag är nästan värst, vi känner ju varandra otroligt bra, vilket vi gjort länge och alltid när någon av oss har något som vi inte vill inse, så tar den andra upp det, lägger fram allt och med en djup suck och viss irritation blir man fullt medveten om allt man försökt skjuta undan.
 
När jag skulle köpa storhäst så var planen en liten, nätt häst på ca 163-165, för jag är både kort och smal så varför ens kolla på stora hästar? Jag sa till mamma att jag ville ha en häst som är en kombination av Todd och Calle, lika snyggt byggd som Calle, lika grym galopp och teknik som Todd, hjärta som dom båda och deras små egenheter som gör dom så speciella. Marie skickade en länk på en annons, det var en kort film på en långbent valpig häst som reds några varv på en liten ridbana, mamma tyckte han var alldeles för stor, men han stod inte så långt bort och han rörde sig trevligt så vi åkte iaf dit för att testa.
I stallet stod en nyfiken, söt och taggad Harry, han stod inte still många sekunder i gången och shit va stor han va. Först visade Pernilla honom lite, red runt och hoppa ett litet hinder. Sen fick jag hoppa upp, lite höjdskillnad mot min c-ponny. Jag försökte hitta knapparna så gott det gick, han hade lite svårt att gå framåt, han hade även svårt att svänga till höger. Han halvt snubblade sig över det lilla hindret. Jag och mamma tittade på varandra och nickade, den hästen ville vi ha. Nu låter det kanske knäppt, men trots det så var han väldigt trevlig, bra inställning och det kändes bara väldigt rätt. Den 13 april 2012 lastades min fina häst av på gårdsplanen, han lyckades under den dagen hoppa ut ur hagen två gånger och in till dom andra.
Nu har jag en häst som är otroligt trevlig, har allt det jag innan sagt att jag ville ha + en urgo personlighet! Han rör sig grymt fint, härlig att jobba på marken, har en grym galopp och hoppar som en blandning av Todd och Clintat, står även helt lös i gången utan att trampa runt. Jag är helt kär i den hästen, han är alltid jätteglad, så länge jag inte ger någon annan mer uppmärksamhet än honom. En otrolig inställning och väldigt smart, sen känslig.
Han är stor och han ligger på väldigt mycket, men är så grymt känslig, man får inte ta i hans mun, tänk er att ni verkligen har mjukt stöd, ja det är fortfarande för mycket. Han är väldigt kräsen, när tygeln verkligen känns lätt som en fjäder i handen, då blir han glad och jobbar på otroligt bra. Ska jag bromsa/få honom att lugna sig så måste jag driva med knäna, att ta i munnen är inte ett alternativ. Han har bara under de 11månaderna här lärt mig massor, världens bästa.
 
Inte för att det är någon nyhet, men jag älskar att prata i telefon, det händer nästan inte att det går en dag då jag inte pratar i telefon. Igår spenderade jag 4h till det, 3 med Isabella och 1 med Fredric.
Det skulle vara lite intressant att se hur många timmar jag pratar på ett år och hur mycket pengar man bränner, eller nej, det vill jag nog inte ens börja fundera över.
 

Bussen

Sitter i bussen hemåt, skolan i några timmar, drog en sväng till gymmet där jag var helt själv (hur skönt?!). Är hemma om en timme, då ska jag fixa lunch och sen cykla till stallet.


Till dig som undra om safir

Du kan skriva till mig på fb om du har lite mer specifika frågor, lite lättare att svara där än på bloggen :)


Before i die


Svar

Hej!

Jag tror du tävlade en ponny förut som hette safir. Om du gjorde de, Vet du vad den gjort när du sålde den och hur den är att rida/hoppa?!
De är nämligen så att min kompis är intresserad av den ponnyn för den är till salu nu igen,svara gärna i ett inlägg!
 
Hej, ja jag hade Safir ett tag. Jag hoppade la på honom (det är det högsta han tävlat), han var fin i dressyr och det var dressyrponny vi sålde honom som. Hur han är nu kan jag dock inte svara på, var ju rätt längesen jag red honom sist :)
 

~~~~

Hej på er!
Just nu sitter jag i bussen in till stan, idag har jag både lyckats med att hinna med bussen och cykla utan att halka omkull haha. Mitt hjärta får sin vilodag idag, så jag har bara varit och mockat, lite jag gillar mitt nya schema! Sovmorgon måndag och tisdag, så hinner rida innan skolan, ledig på onsdagar, kommer hem 5 ist för 7 på torsdagar och slutar halv 1 på fredagar.

Nu måste jag kolla igenom det sista i rättskunskapen, prov idag, så vi hörs sen!


I’m, I’m, I’m hunting, looking for a come up, this is fucking awesome


Så sjukt klantig

Nu skulle jag vara på väg till skolan, men det är jag inte... Intelligent som jag är så bestämde jag mig för att cykla till och från stallet, det vinner jag ju tid på. Men att det är total isgata brydde jag mig inte om, så när jag cyklade hem, helt i min egen värld och musik i mitt headset så cyklade jag på snabbt och kollade inte alls på vägen... Vips så var cykeln borta och med världens smäll slog min höft i backen, inte nog med det så har jag väldigt ont i knäna och ni kan ju gissa om det var svårt att ta sig hem sen. Missade bussen och med väldigt mycket vilja lyckades jag ta mig upp för trappan till mitt rum. Hur kan man vara så korkad? Aja, det är bara att börja plugga istället, klantklantklant...
 
Juste, skulle ju ha tävlat igår men det blåste grymt mycket här och med tanke på att det är så halt (nämen då kunde jag använda hjärnan) så ville vi inte åka, man vet ju aldrig, kommer det rejäla vindar så kanske man har en transport i diket och det skulle vi verkligen inte riskera.
 
Men nu måste jag plugga, prov imorgon yey.
 

115

Här har ni film från idag, jag är riktigt nöjd, dock så kom vi nära på 8an och 10a, vilket jag tar på mig helt.
Sen till 7an så blev han väldigt stark, där av vår inte så vackra sväng haha.
Men som sagt, är iaf grymt nöjd med min fina häst.
 
 

Resultat

Harry va SÅÅÅÅ fin idag, sin andra tävling som "vuxen", sin första omhoppning och sin första placering. Riktigt fin va han, den där hästen har så mycket i sig, perfektion <3
Film håller på att laddas upp, men det går segt, så lägger ut när det väl är klart.

https://cdn3.cdnme.se/1981205/7-3/pic_5131fbe8ddf2b366a7c79bbf.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1981205/7-3/pic_5131fbe8ddf2b366a7c79bbf.jpg" class="image">


Tävling :D

Är på väg till högbo för att hoppa en 115 :)


RSS 2.0