BILDER

 
Bilder tagna av Vendela
 
 

<3


OM NGN ÄR FRIVILLIG

... så välkomnas det om någon som tycker det är kul vill göra en header, för jag orkar inte hehe..


Bästis

HAN ÄGER




WHERE'S THE LOVE?

Jag pratade med Vendela (ovanligt) och vi diskuterade kärlek till sin häst.
Egentligen är det nästan skrämmande hur mycket viktigare tävlandet har blivit än bandet till själva hästen.  Hur ofta stöter man inte på folk som bara lämnar över allt jobb på sina föräldrar och dom måste tjata som sjutton för att dom ska gå ut och rida. Människor som bara borstar korta stunder och ibland inte alls, som i princip hoppar upp, rider, done. Det är en sak om man har försäljning och det inte riktigt håller om man ska förälska sig i varje häst, men när man har en häst/fler som är ens egen, som man ska ha ett tag, hur kan man inte vilja ge den/dom så mycket tid man bara kan? Varför har man ens en egen häst om man "inte orkar"?
Visst det är skönt att slippa mocka ibland, men jag skulle aldrig begära att min mamma skulle åka till stallet och mocka åt min häst.
Mamma kan snarare behöva säga åt mig ibland att jag borde öka tempot lite, för jag skulle kunna stå och gosa med mina hästar i flera timmar, gulla, borsta och pussa på dom hur mycket som helst.
 
När slutade det vara viktigt att ha ett starkt band till sin häst? Jag vet verkligen hur många som helst som "inte orkar", som hellre skulle skicka ut mamma eller pappa och fixa hästen, eller hästskötaren.
Borde inte poängen vara att man får ett så starkt band till varandra, att man verkligen har 100% tillit, jag hade aldrig fått så många placeringar med Todd om det inte vore för alla timmar jag pysslat med honom utöver ridningen, dom där extra kramarna som han älskade, klia honom lite extra mycket.
Han kom utan någon större tillit till människor, han åkte med en stor tillit till mig, han gjorde allt för mig och jag för honom. Han skulle aldrig kämpa för någon som inte gav honom tid, för honom förtjänade man.
Vi hade kanske hoppat lätt a max, om han ens låtit mig komma upp på honom, förmodligen hade uppsittningsproblemen varit kvar och han hade skickat mig till kina.
 
I princip alla hästar jag haft har följt mig som hundar, jag har kunnat haft dom helt lösa på ridbanan som inte ens har staket runt om. Dit jag går - dit går dom och ska dom stå still så står dom stilla tills jag ropar på dom. Jag kan/kunde leka med dom, springa och dom kom glatt efter, kommer aldrig glömma en gång med Calle haha... Hon var lös på ridbanan och jag började springa allt vad jag kunde - hon kom efter i full fart, bockade som sjutton, sprang ikapp mig, stannade och gnäggade lyckligt innan hon började gosa.
 
Det är klart att alla har någon dag då det är lite mindre kul att ta sig ut till stallet, lite mindre kul att börja mocka och borsta bort lera, men det är levande individer med känslor vi har att göra med. Skaffa dig inte en egen häst om du inte älskar den och är beredd att ta dom tunga dagarna. Håll dig då till att rida på ridskola någon gång ibland.
 
Spelar du golf tex och du inte orkar gå ut och träna på dina slag så drabbar det bara dig, åker du inte ut till stallet och tar hand om din häst - då drabbar det en levande varelse som har ett beroende av dig och du tagit ansvar för.
Jag vet folk som ständigt säger "min häst är dum i huvudet", "min häst är ouppfostrad", "min häst är inte rolig att rida på marken", OKEJ men sluta gnäll, engagera dig i din häst, ge den tid eller sälj den till någon som kommer göra det och som kommer att älska den.
 
Man kan ha åsikter om mig, men ingen kan säga att jag inte ger mina hästar kärlek och gör vad jag anser är bäst för dom.
 
 Jag älskar min häst, jag älskar mina tidigare hästar och gjort vad jag kunnat för att det ska bli rätt för dom.
Han är för övrigt så gullig på den bilden att jag blir som en mega fånig förälder som kollar på sin bebis,
och ba iiiiih vill bara springa och krama honom haha. Töntigt, men han är ju min älskling <3

DU ÄR MIN VÄRLD

<3
 

VISSTE NI ATT...

  • Jag övervägde att sluta med hästar efter Todd, men sen testade jag Harry och han var en ren självklarhet, har aldrig varit så säker på något innan, det kännes bara helt rätt, han var helt rätt.
  • Anledningen till att vi testade Harry var för att han stod relativt nära och rörde sig trevligt, egentligen var tanken att jag skulle ha en betydligt mindre häst och inte lika valpig, tur för mig att vi gjorde det.
  • Vore det inte för min kärlek till den fantastiska hästen så skulle jag antagligen jobbat ett år efter studenten och sedan flyttat till Australien, skaffat mig ett jobb, en liten lägenhet och lärt mig surfa.
  • Jag har dåligt samvete mot Calle för att jag inte kunde behålla henne och haft henne som avelssto eller liknande. Älskar den hästen, kommer alltid göra det. Önskar att jag hade kunnat förklara för henne varför hon fick åka, att det var för hennes skull...
  • Jag är så glad över att Elsa har Todd, verkligen jätteglad

Lilla älskade prinsessa, en dag ska jag vara vi igen <3
 
 

EFTER REGN KOMMER SOLSKEN

Tror allt fick sin vändning där.
Som jag redan skrivit så var torsdagen perfekt med fina vänner. Igår hade det nya bettet kommit, ett mjukt gummibett med tungfrihet och d-ringar. ÄNTLIGEN tror jag att vi har hittat rätt bett att ha till hoppningen, jag red på ridbanan och han var klockren, han va pigg, framåt och verkligen ville hela passet. Fick även med lätthet tillbaka honom när han låg på ordentligt. Känslan var så bra och jag är hur glad som helst, så nu håller vi tummarna för att det blir lika bra på tävlingen imorgon.
 
Det där med bett har varit ett riktigt skit, har testat allt möjligt...
Han tycker inte om vanliga tredelade bett, han gillar inte läderbett, gag (inget jag blev så förvånad över dock) och inte tungfrihet med lite hävstång. Vi hade ett flippan, gummi och lite hävstång som har varit perfekt att rida med hemma, det har han tyckt om. Men när vi åker iväg blir han lite mer tillbaka själv, när jag fick honom hade han varit på en tävlingsplats, så jag tror han blir lite nervös. Därav blir det bettet lite för mycket även fast det fortfarande är ett snällt bett, men nu tror och hoppas jag att vi hittat rätt, det känns så, äntligen.
Tur man har Anneli (washap.se) som kan ta hem allt möjligt åt mig ;)
 
 

IGÅR

Gårdagen va typ perfekt, mötte Evelina efter jobbet, kollade när dom repade och åkte sen hem till henne. Innan vi gick till flustret så åt hon, jag och Fredric på restaurangen vid station. 

Dom var verkligen bra live och Bosses band var väldigt duktiga, har ju inte hört dom spela innan så det var roligt.







BLÖT

Åkte till stan 50.40 imorse för att köra två lektioner innan jobbet, det gick riktigt bra men är inte så överdrivet pigg just nu. När jag sedan skulle till jobbet så öste regnet ner och mina skor är fortfarande blöta... 
Nu ska jag in till stan och möta upp Evelina



GÅRDAGEN






GODMORGON

För en timme sedan ringde mitt alarm och det var dags att gå upp. Var ute och sprang igår på kvällen, det gick riktigt bra, när den lata biten tyckte att det var dags att sänka tempot så pressade jag på ännu mer. Att det gick så bra gjorde mig lite sugen på att gymma, så tog bussen 1.5h tidigare än vanligt och ska till sats innan jobbet.

Igår red jag en långtur i skogen med mannen, tränade på explosivitet i galoppen, vilket han tyckte var väldigt kul och la in två bocksprång.


Idag ska vi testa att rida på gag, hoppas det går bra, vore ju trevligt att ha ett bett att tävla på i helgen eftersom det nya jag beställt inte kommit än. Alla dessa bett gör mig galen, men håller tummarna för att letandet är över snart.





🙏




HUNTER

Om jag hade haft mer normala ben, ist för mina väldigt smala (tolka det inte som att jag klagar, tkr om dom) så hade jag direkt köpt mig ett par höga Hunter stövlar. De kan vara det enda acceptabla förutom Converse, enligt mig som verkligen inte gillar skor.
Men på mig ser det bara löjligt ut, rätt drygt faktiskt, men ska inte klaga.

Nu när hösten kommit så blir det extra rätt med ett par Hunter.

 


Hur fint är det inte...


LÅTEN ÄR SÅ BRA

Lite speciell video men vem bryr sig, jättebra låt  

ALLA HAR VI FALLIT NÅN GÅNG I TRANS

Riktig höst-dag idag, spöregnade redan när jag vaknade imorse och fortsatte mer eller mindre hela dagen.
Red ut min prins efter jobbet, en riktigt mysig lektur, han fick gå mkt fritt och gasa på så mycket han ville, kan ju säga att han va riktigt glad. Världens bästa kille.
Annars har dagen inte varit så händelserik, imorgon ska jag köra innan jobbet. På torsdag morgon så har jag dubbla körningar, jobb, sen ska jag träffa Alle och på kvällen träffa Evelina mf. då väntar flustret där bla hennes pappa ska spela och även Medina. 
Torsdag blir en väldigt bra dag med andra ord. 


Du är en sån självklarhet hjärtat

BRÅKAT I MÅNGA DAR' ALLTID ÅNGRAT OSS EFTER DU OCH JAG


THE HEART WANTS WHAT IT WANTS





HEJ

Sov ju hos Evelina, hon jobbade på morgonen, så jag va kvar hos henne och lekte med Eddie (deras hund). Älskar när man känner sig så hemma hos någon att det är helt bekvämt att vara där även utan personen. 
När hon jobbat klart åt vi lunch och åkte sedan till sats och tränade. Harry fick vila idag, men var ut i hagen och gav honom pussar, kramar och äpple.





MED BÄSTA







-

Gårdagen var rakt igenom klockren. Hade en hel del att göra på jobbet och när jag slutat så filade jag med Evelina. Sen ringde jag Alle på vägen hem, bästa och Harry gick jättebra.
Vi red ute i sommarhagen, till hans stora glädje :), han var väldigt taggad och la in några lyckliga bocksprång, kunde inte annat än att skratta och le åt honom. Jobbade igenom honom ordentligt, körde mycket lyhördhet, alltså reagera snabbt på väldigt små hjälper. 
Han är en väldigt känslig häst och det är något jag vill vara väldigt noga med att behålla, ju snällare man kan rida desto bättre.

Idag tog vi en lång tur i skogen, växlade med att jobba i form och jobba med huvudet uppe. Det är så bra att jobba på gas och broms i skogen på långa sträckor + att hästarna tycker att det är mycket roligare än på ridbanan. 
Jag kom hem igen 12.26 och skulle till bussen 12.40, på den tiden skulle jag hinna duscha och packa ihop lite grejer, om jag får säga det själv så var det rätt snabbt jobbat. Nu sitter jag i bussen på väg till Evelina :)





.




MARC JACOBS




WHERE ARE YOU HEADING?



Universitet - något som gör hjärnan kaos och jag ska inte ens börja nästa år haha...
Jag har ingen aning om vart jag vill, Lund, Uppsala, Göteborg eller Stockholm? 
Det spelar ingen större roll just nu heller, men pengar spelar stor roll. Antingen får jag skaffa mig en rik kille (ha ha) eller så får jag spara. Jag har ju redan skrivit ett långt inlägg om min panik, nu kommer ett inlägg om mina tankar just nu. Jag försöker lägga upp en budget, hur mkt jag varje månad betalar för Harry + transport, hur mycket jag skulle kunna spara och vad jag ska göra med pengarna jag kan spendera. Jag räknade lite igår och om jag sparar 4000 av min lön varje månad, så får jag lite snålt med pengar att röra mig med, men då har jag sparat ihop tillräckligt med pengar för ca 2år med Harry, när jag ska börja plugga. Man blir lite skadad tror jag, av ridsporten, jag räknar med att ha 80-100 000 sparat lite beroende på hur bra jag sköter det hela, det är pengar man skulle kunna göra väldigt mycket roligt för och jag tvekar inte ens på att lägga allt på honom. Det är ju lite sjukt egentligen, what one does for her horse haha. 
Sen är det bara dom där andra fyra åren, men det problemet tar jag senare. Livet känns iaf lite lättare nu ;)


Eller ska vi kanske ta teknisk fysik på Chalmers, men ja gud va kul! 
Nej civilekonom får det bli och vart visar sig. Lund vore ju så kul, men så väldigt långt från familj och många vänner... 


Du skulle bara veta hur värdefull du är lilla häst och allt jag skulle göra för dig

HEJ

Hej, rutten uppdatering igår men jag var bara jättetrött hela dagen, så när jag hade ridit efter jobbet så somnade jag ganska direkt.
Idag ska jag försöka ha lite mer liv i mig och skriva om träningen.




#911


Sånna här bilder ger mig ångest och händelsen den talar om ännu mer.
Det är sånt som drar igång min hjärna, man kan ju tänka sig, att lägga sig idag och imorgon är livet över, eller ännu värre, för någon man älskar. Börjar fundera över vad som egentligen är värt att vara arg på någon man bryr sig om för, långsinthet osv... Hemskt nog att förlora någon som står en nära, tänk även en börda om att det sista man har att minnas är ett hårt bråk. Blir alldeles för filosofisk av sånt här, det är så hemskt, det är de mesta som har med döden att göra...







-





DEEP INSIDE I HOPE YOU FEEL IT TO

Gissa vad jag gör? - Åker buss. 
Det gick bra att övningsköra, blev lite åkande runt inne i stan, då jag är lantis så är planen att knappt lägga någon tid på landsvägar på körskolan - om ni ville veta hehe.
Var sedan till jobbet i vanlig ordning, tog tåget med Evelina hem, tackar hennes sjukgymnast så man får se lite av människan emellanåt ;)
Nu ska jag i princip hem och vända, vid sju så ska jag nämligen vara tillbaka i Uppsala, med Harry, för att träna för Louise. Om mamma inte glömmer så kanske de dyker upp några filmer.


<3

BORDE SOVA

Godmorgon!
Klockan ringde 05.20 imorse och 05.50 satt jag i bussen, skulle inte påstå att jag kände allt för stor glädje när alarmet drog igång. Nu sitter jag på en bänk i Heby och väntar på upptåget.




I BRIST PÅ LIV OCH SÖMN

1. Hur gammal är du om fem år?  24......

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mamma

3. Hur lång är du? 163 typ

4. Vilken är den senaste filmen du sett? pitch perfect

 5. Vem ringde du senast? Vendela

 6. Vem ringde dig senast? Mamma 

 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Askul!!!!!

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? ringa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? gifta

10. När såg du senast din mamma? för 1h sedan 

 11. Vilken ögonfärg har du? brun-gröna

12. När vaknade du i dag? halv 7

 13. Vilken är din favoritsång? Lighters - Eminem

14. Vilken är din favoritplats? Harrys rygg

15. Vilken plats föredrar du minst? en plats fylld med idioter                                  
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
 Göteborg/Lund 
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
no comment

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Engmans sms hehe

19. Bra självförtroende? Inom vissa områden

 20. Har du varit kär? Något åt det hållet

21. Sover du helst ensam eller med någon? med någon

22. Hur många kuddar har du i sängen? 3

 23. Vart drömmer du om att bo som vuxen? Antingen någonstans i Italien eller i NY

24. Vilka städer har du bott i? Ingen stad alls eftersom jag alltid bott i Tärnsjö haha...

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Converse 
26. Är du social?
 beror på vilka människor jag är bland, vissa - väldigt, en del - not so much

27. Vilken är din favoritglass? bj

28. Vilken är din favoritefterrätt? kladdkaka

29. Tycker du om kinamat? ja!

30. Tycker du om att träna? Givet

31. Vad dricker du till frukost? juice

32. Sover du på någon särskild sida? alla håll, sidor, överallt och hur som helst om jag är själv

33. Kan du spela poker? nja

34. Tycker du om att mysa/kela? klagar inte direkt

35. Är du en beroendemänniska? inte överdrivet, bara av hästar typ, haha så fånig

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp, Jennifer <3

37. Vill du ha barn? jadå, en Charlie (haha vendela)

38. Kan du några andra språk än svenska? engelska , minimalt med spanska

39. Har du någonsin åkt ambulans? haha ja

 40. Föredrar du havet eller en bassäng? bassäng

41. Vad spenderar du helst pengar på? Jag är väldigt snål, men Harry och mat

 42. Äger du dyrbara smycken? - nja, min klocka är rätt dyr

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? suits

 44. Kan du rulla med tungan? ja, kan även höja ett ögonbryn i taget ;)

 45. Vem är den roligaste människan du känner? hmm alla är roliga, men Engman och vendela är galnast

46. Sover du med gosedjur? nej

47. Vad har du för ringsignal? 

48. 3 favoritmärken på kläder? Abercrombie and fitch, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Kudde

 50. Flirtar du mycket? haha nej

51. Kan du byta olja på bilen? ja jag är inte blåst

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? nej

53. Vilken var den senaste boken du läste? fifty shades of grey

 54. Läser du dagstidningen? sällan

55. Svensk eller utlänning? utlänning

56. Dansar du i bilen? lite trångt? ge mig en hummer och jag gör't

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?  nrj

 58. Vad var det senaste du gjorde på mobilen? skickade snapchat

 59. När var du i kyrkan senast? haha avslutningen

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Tina 

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? "campat" aka hästtävling, 3 nätter typ

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Engman <3

63. Vad lyssnar du på just nu? Jay Sean

64. Har du varit med i tidningen? ja ridsport

65. Vad är det konstigaste du ätit? irländsk hamburgare

66. Vem såg dig naken senast? men palla

 67. Vad är det för färg på din tandborste? rosa

 68. Hur imponerar man på dig? får mig att skratta

 69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Engman, Vendela, Evelina, Sandra

 70. Har du någon piercing? öronen

71. Din största vinst? msva hoppning, inte för att jag tror frågan va menad så menmen

72. Civilstånd? väldigt mkt singel

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? några bloggar

74. Är du fåfäng? inte så värst

75. Ångrar du någonting du gjort? vem gör inte

76. Senast på instagram gillade du en bild på...? Sabina

77. Vilket är ditt drömjobb? Stor egenföretagare

 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Flytta till USA med Harry haha

79. Vad har du haft för husdjur? hund

80. Berätta två saker som du tycker om med ditt utseende? öhm, ögon och håret

81. Svär du ofta? inte överdrivet

82. Sverige när det är som bäst? riktig sommar

83. Kan du åka slalom? typ

 84. Vad har du gjort i dag? sovit och kollat på serier

85. Vad har du för utbildning? NV på gymnasiet hittills

86. Vilken är din bästa egenskap? ärlig

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? varför lägga ner energi på att tänka på det?

88. Senaste du skrev med på fb? Matilda Sparrenhök

89. Vilken är din sämsta egenskap? mitt temperament

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig?

91. Saknar du något? ja

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? inte när man börjar bli gammal hehe...

 93. Vad gör dig ledsen? när någon ljuger

 94. Vad gör dig glad? vänner, familjen och harry

 95. Har du varit gift eller förlovad? gud nej

96. Vad ska du göra i helgen? vet inte

 97. Vad är bland det mest korkade du sagt? åkte ner i en rulltrappa för att springa upp, så säger jag "men Engman, hur ska jag komma upp?"

 98. Vad har du för mobil? - iphone 5

 99. Vem är din förebild? Marcus Ehning

100. Snyggaste människan genom tiderna? Ian Somerhalder

 

 


ESCAPE

Tjena!
Just nu ligger jag i sängen, som jag gjort sedan dagens start. Igår kväll mådde jag dåligt och somnade redan åtta, det var början på en jobbig natt, sov väldigt dåligt och när klockan ringde kändes det allt annat än kul. Var så matt i kroppen att jag knappt visste hur jag skulle klara att stå, men jag skulle jobba - tänkte jag, kom inte längre än till köket innan det var dags att ge upp, kroppen vägrade. Så större delen av dagen har jag sovit / kollat på serier, mamma va snäll och mockade åt Harry. 
Nu ligger jag som sagt i sängen och växlar mellan att frysa och koka, är jag inte febrig imorgon så blir det utan tvekan jobb, har en packad dag dessutom, körlektion halv 8 i Uppsala, jobb och träning så jag får försöka överleva på Ipren och Alvedon om jag inte skulle bli sämre.

Nu vill jag bara bli frisk, jobba, rida och gärna resa, skulle inte klaga på att åka runt i Italien eller åka till new york ;) 
Men aja, nu ska jag försöka sova och hoppas att jag vaknar upp frisk.





GODMORGON

Sitter just nu och äter frukost för att sedan åka till stallet och fixa Harry inför tävlingen. Igår gjorde vi samma övning som inför förra helgens tävling. I början kortade han ihop sig själv lite för mycket, så jag tog bort all hävstång från bettet och det blev mkt bättre. Med en stor, fin och aktiv galopp rullade han fint över de små hindren. När jag var nöjd så tog vi en sväng i skogen, varierade mellan att arbeta i form och arbeta med huvudet uppe, även reglerbarheten på långa sträckor. Så nu ska jag bara se till att göra ett bra jobb där uppe på ryggen så vi blir nolla ngn gång ;) för hästen är de inge fel på.


MITT ALLT

Igår när jag red Harry så fick han helt plötsligt panik och kastade sig framåt, direkt så bad jag honom att stanna, vilket han gjorde. Jag vände på huvudet och såg en fet tjäder dyka ner på den plats vi va på några sekunder innan, kraschade ner och slog några volter för att sedan låta så där fult som dom gör.
Harrys hjärta slog i 180 och han skakade, men han stod stilla. Jag klappade honom och pratade med honom, så vred han huvudet mot mig, kollade mig i ögonen som för att kolla "är de verkligen inte farligt?" och jag kände hur hela han började slappna av och sen kunde vi fortsätta vår ritt som vanligt.
Bekräftelsen jag fick där, när han stannade och kollade upp på mig, fast han var så rädd och lugnade sig när jag visade honom att det inte var någon fara, den gjorde mig så grymt glad. Har verkligen fått ett så starkt band till honom, han är den häst som kommit mig närmast och jag kommer aldrig någonsin kunna hitta en sån här häst igen. Jag har aldrig varit med om en individ med en sån personlighet, det är omöjligt att inte falla för den vackra "lilla" hästen.
 
Tänk er själva, att en sån här dyker ner bakom rumpan och låter som en galning.
 
Mitt hjärta <3

STANNA TIDEN

Som livet är nu så är det så j*kla bra. Världens goaste häst, bra jobb och familjen nära, inte så mycket bekymmer. Startat ett sparkonto där jag ska lägga in viss del av lönen varje månad, spontan-jag har massor med planer för pengarna, en ny sadel, resor osv... Men realist-jag börjar ta över och framtiden snurrar i huvudet. Om inte alltför lång tid ska jag börja plugga på universitetet och det är ju inte precis bara att börja för min del. Jag ska alltså flytta och ta med mig Harry, jag måste komma på en lösning hur jag ska ha råd med hyra, stallplats, mat, bensin, ny bil, studiemedel och allt för att vi ska klara oss. Jag kommer att plugga i 6år till, att flytta med min häst måste ju vara lite som att vara ensamstående förälder med två barn att försörja. Varje krona kommer jag behöva, för jag ska inte lämna Harry, aldrig i livet, dit jag ska - dit ska han.
Tankarna har gått i 180, jag kommer inte börja plugga nästa år, men jag måste ju ändå börja planera nu, annars kommer det aldrig gå.
Funderingarna går också till vart jag ska ta vägen? Jag ska ju bli ekonom. Men vart? Handels i Stockholm är ju att glömma, lägsta intagningspoängen är 1.9hp så nej. Sen har vi Göteborg, Linköping och Lunds universitet, jag skulle nog komma in på alla tre tror jag. Jag har förälskat mig i Lund, universitetet och dess campus, men Lund... det är så väldigt långt hemifrån, jag kan inte precis spontant ta bilen hem till Tärnsjö, då blir det flyg som gäller.
Göteborg är ju ändå Göteborg, närmre hem och en trevlig stad.
Linköping, men känns som att staden är lite seg? Däremot relativt nära hem och billigare stall än i Göteborg.
Ja, sen har vi ju Uppsala, Sveriges studentstad (även Lund), men jag känner verkligen inget sug alls efter att sätta mig i föreläsningssalarna i Uppsala, 6års plugg i en stad jag sett varje dag i 3.5år och dessutom många gånger innan. Då drar jag hellre till Stockholm, KTH eller Stockholms universitet. Men för Harry skulle jag stanna.
Vart jag än tar vägen så behöver jag ha ett jobb vid sidan om studierna, kanske 50% eller något liknande, eller försöka få något extra lån, för jag måste ju ha mer pengar än vad studielånet erbjuder och pengarna jag sparar räcker ju inte hur länge som helst. I dagsläget betalar jag 50% av kostnaderna av Harry, alla tävlingar och 1/3 av transporten. Medan Marie (min ena storasyster) hjälper till att betala andra halvan av honom, vilket jag verkligen inte kan förvänta mig under en mycket längre tid, då hon redan gjort så otroligt mycket för mig och om jag skulle plugga i Lund tillexempel så kan det ju heller inte vara så roligt för henne då hon knappt kommer kunna följa med på tävlingar.
Vissa säger "ja du kommer kanske stå inför valet att sälja Harry", men jag börjar nästan gråta bara av att höra orden och jag är inte så väldigt känslosam i övrigt, att lämna honom är inte ett alternativ. Så en plan bearbetas för fullt i hjärnan, har iaf lite tid på mig.
Några saker kan vi konstatera
- det är jobbigt att bli vuxen, livet är dyrt och min häst är världsbäst.

Intresset av att läsa det här inlägget för er va nog inte alltför stort, men väldigt skönt att skriva av sig lite.


😴

Igår träffade jag Evelina direkt efter jobbet, kollade lite affärer och åt, jättekul. Sen åkte jag hem för att fixa i stallet och rida min pärla, vi hann precis runt rundan i skogen innan det blivit mörkt.

Just nu är jag på väg till Uppsala och roar mig med att kolla på träningskläder då jag vill ha lite annat nu när hösten börjar, det tråkiga är dock att det nästan inte finns något roligt i Sverige.


MED EVELINA


EMINEM

Har ju helt glömt att skriva om konserten, det va 84k där, alltså proppat med folk. Kvällen uppfyllde verkligen mina höga förväntningar, han var precis lika kung live som han är på sina plattor. En kväll man sent glömmer. Nu längtar jag efter hans nya album som borde komma ut snart och ska utan tvekan gå på hans konsert när han har spelning med de låtarna, vilket jag tar för givet att han har, oavsett vart han spelar och vad det kostar.
Ni får några lite suddiga mobilbilder från kvällen


DE SENASTE DAGARNA

Kanske dags att skriva några ord för de tappra personer som fortfarande kollar denna mer eller mindre döda blogg.

Tävlade i helgen, en 120. Framhoppningen var inte det roligaste, min pärla var känsligare än vanligt (vilket = extremt känslig), så jag fick inte ta honom i munnen alls, kunde knappt hålla ett mjukt stöd utan att han studsa. Som tur är har vi jobbat massor på lydnad utan hand och när vi kom in på banan så flöt allt på fint. Jag såg avstånd bra och kunde lägga honom rätt trots att jag inte fick ta i honom och han hoppade verkligen super, vi snuddade vid en enda bom och den ramlade ner tre galoppsprång senare, lite surt men sånt är livet.
Är verkligen jättenöjd med hans insats och jag var helt okej. Nu har vi även beställt ett nytt bett, mjukt med tungfrihet som han ska ha på tävling då han blir ännu känsligare på nya ställen.

Gjorde även en väldigt bra övning i lördags för att trimma honom inför tävlingen (bilden). Hade inte jättehöga förväntningar de första gångerna vi skulle rulla över de små hinderna, men grabben levererade och skötte sig väldigt bra redan från start, riktigt duktig. Övningen är väldigt mjukgörande och bland de bästa trimmar-övningarna jag testat, sedan blir det lite extra klurigt för honom med tanke på att vår ridbana är ganska liten.

I fredags var jag med bästa Engman, skratta lika mkt som vanligt, hon är galen. Evelina var även med en stund, så det va väldigt roligt att träffa två av mina bästa vänner samtidigt :).

Idag har jag varit på min sista teorilektion (äntligen) och det börjar närma sig skrivning och uppkörning.


BÄSTA <3

 

RSS 2.0