DUBBEL KÄRLEK

Igår hoppade jag Ettan lite, ett räcke snett igenom och en oxer på långsidan. Min fina lilla häst var så på topp, hon var lugn och lydig. Mjuk och fin i hela kroppen.
Jag bytte bett på henne igår till ett rakt gummibett, hon var väldigt nöjd med det och hon hoppade riktigt bra. 
När jag får henne så lugn att jag kan ha lite skänkel och utan bekymmer fokusera på att se och hålla rytmen fram till hindret, så hoppar hon verkligen bra, upp med ryggen och power i sprången.
Jag är mycket mycket nöjd. 

Hon är dessutom en oerhört tacksam häst, när jag rider som bäst så ger hon lika mycket tillbaka.
Med till stallet hade jag Sebastian som jag bad säga åt mig att räta på mig, då jag på henne har en tendens att falla lite framåt med axlarna. Det blir stor skillnad på henne så fort jag "hittar sitsen", små grejer gör stor skillnad. Men det gör det även väldigt kul.


Något annat som är lite kul är att Sebastian som inte haft något med hästar att göra tidigare, lär sig så snabbt. Han har även mycket bättre öga för sporten än vad han tror. Så det är bra, får lära honom så mycket som möjligt så jag har någon som kan skrika åt mig när jag är dålig, även hemma när mamma inte kan hjälpa till ;)
ETTAN

• hon älskar snö, så fort man går promenader med henne så kastar hon sig ner i den djupaste snön hon hittar och börjar leka.

• hon gillar inte att vila, om jag bara borstat henne en dag och ska släppa ut henne i hagen igen, så sträcker hon huvudet över staketet och puttar försiktigt på armen jag har grimman, ungefär som "vad håller du på med, vi har inte gjort något än".

• Ettan ser alltid lika nöjd ut när jag börja ta fram hennes utrustning.

• kom som en oerfaren liten 4åring till en flock med "gamlingar", på en vecka var hon ledare

• jag kan inte lämna någon form av godis på skåpet utanför hennes box, vänder jag ryggen till så står hon sedan glatt och äter.

• det syns på hela henne att hon verkligen älskar livet, allt är superkul och det är spännande 

• jag måste vara väldigt noga med att vara tydlig med vad jag vill, för hon avskyr att göra fel, lite upprörd när hon är osäker

• har inte stött på många hästar så coola som henne, hon har en fantastisk inställning, men lite humör ;)

GULD

Igår kom mamma till stallet och hjälpte mig när jag skulle rida, det resulterade i det bästa passet någonsin.
Ettan är väldigt energisk, energi så det skulle räcka åt flertalet hästar, pigg och på. Målet är alltid att få henne lugn och avslappnad, men igår blev det på en helt ny nivå. 
Hon är oerhört känslig, så små förändringar gör stor skillnad. Jag har lite problem med mina skulderblad, därav mina kiropraktorbesök, det börjar bli bättre. Men iaf, dom släpper lite, vilket gör att axlarna faller lite framåt, har inte riktigt tänkt på att det var orsaken innan. Men när jag fokuserade på att skjuta in skulderbladen, så blev det en annan häst.
Allt flöt på så fint och lugnt, nu gäller det bara att hitta den känslan varje gång och jobba vidare därifrån, men det känns verkligen på topp just nu!
DET ÄR MYCKET NU

De två dagarna jag varit frånvarande så har det varit fullspäckat. I fredags åkte jag till Tärnsjö efter jobbet och träffade min familj, åt mat, pratade om allt möjligt, har saknat dom. Kom inte tillbaka till lägenheten förrän ca 23. 
Igår var jag i stallet vid 10, Ettan blev skodd, hjälpte till att fixa stallet och sedan red jag och Evelina. Vi ställde ut två cavaletti med 17m, det gick över förväntan! Hon har en tendens att bli lite överladdad och springig när det blir två hinder på rad, men igår var hon väldigt duktig och lyhörd.
Efter att ha varit i stallet i ett antal timmar så rullade vi vidare mot Uppsala, åt och träffade Evelinas familj. Det var ett bra tag sedan jag var dit då det var kul! Under gymnasietiden var jag där väldigt mycket.
Därefter åkte vi till vittinge och pluggade resten av kvällen. Vi är ett väldigt bra pluggteam, jag och Evelina. Även om vi läser olika ämnen så lyckas vi hitta en bra balans mellan att diskutera bådas områden, läsa igenom/räkna varandras grejer och komma på förbättringar tillsammans. Det blir både effektivt och så roligt det nu kan bli att plugga.


Nu ska jag till Järlåsa och fixa hela stallet, rida och sedan blir det ev mer plugg ikväll med Evelina.

KÄMPA

I vanlig ordning sitter jag på tåget, extremt trött och just nu går jag mest på att jag verkligen älskar livet.
Efter jobbet pluggade jag resan hem, åkte till stallet och red min pärla.

I början av ridpasset var Ettan som en tickande bomb, så extremt mycket energi. Efter att jag fått henne att inse att man kan galoppera och faktiskt sätta ner bakbenen i marken (utan att hoppa runt som en full Duracellkanin), så blev hon riktigt fin. 
Fick en avslappnad och stabil form, även igår kom jag åt henne bättre än tidigare. 
Ska förbruka lite mer av hennes energi, sedan försöka hoppa lite under helgen. 

Det som är väldigt kul med henne är att hon är så smart, om jag gör en övning, något blir lite fel, så rättar hon det ganska snabbt. 
Jag försöker ge henne så mycket plats som möjligt, så hon får tänka själv och bara vägleda henne till hur hon ska göra. Måste säga att det är underbart att ha en häst som älskar att hoppa och "bara kör" utan att fjanta sig igen. 
Blir lite för roligt att jobba ibland dock, jobbar lite på det där med att hon ska vänta på hinder ;)

När jag kom hem så hade Sebastian lagat mat (<333), därefter fortsatte jag plugga, för att sedan vara helt slut och somna haha..

Idag blir det ungefär samma visa, vill få provet gjort idag, för imorgon ska jag hem till Tärnsjö. Under helgen har jag ett uppdrag att skriva, allt ska vara inne på måndag, men jag känner att det vore skönt att bli klar så snart som möjligt. 
Sedan har jag "bara" två prov, två uppdrag och någon muntlig uppgift kvar innan kursen är avklarad.

Han gjorde riktig lyxmat 

DET BLEV EN LÅNG DAG

Hade väldigt mycket att göra igår, inledde dagen med 8h jobb, plugg på det, åt en snabb middag (snabbmakaroner är en räddare i nöden), fixade hela stallet, red och sprang en vända.
Runt 22 igår var jag klar med allt och kunde kramas med min kära sambo.

Igår var alltså första ridpasset på ett tag och det var svårt att avgöra vem av oss som var lyckligast. Ettan var taggad, glad och busig. 
När vi började galoppera la hon ett ett bocksprång av glädje. Det som var lite extra kul med ridpasset, var det faktum att det kändes som att en hel del grejer fallit på plats. Så det har nog bara gjort henne gott att vila lite, om än lite väl mycket överskottsenergi.
Jag kunde komma åt henne på ett helt annat sätt, utan att hon försökte öka tempot.
Den där lilla hästen är ett nöje att rida, har hittills tyckt att det varit roligt att rida henne varje dag sedan hon kom. Jag måste använda hjärnan en hel del, hitta på nya knep, hela tiden vara snabb men avslappnad. 
Ettan har väldigt mycket egen motor, så mycket fokus ligger på att få henne avslappnad och att vänta.

Hon är helt klart en av de roligaste hästar jag någonsin suttit på, inte alltid så lättriden, men det är väldigt kul hela tiden.
TILLBAKA TILL DE LEVANDE

Under gårdagen hörde jag orden i rubriken väldigt många gånger. Efter att ha spenderat fyra jobbiga veckor med feber och en hel del andra krångligheter, så var jag äntligen tillbaka på jobbet igår. Även därav min frånvaro här, har inte klarat av att göra så mycket alls, men nu börjar jag äntligen känna mig som en människa igen.

Är strax på jobbet, därefter har jag stalltjänst och sedan ska jag försöka mig upp i sadeln igen, äntligen!!
Har inte blivit så mycket ridning medan jag varit sjuk, iaf inte de närmsta veckorna, blivit någon vända. Däremot har jag försökt roa henne så mycket från marken som jag kunnat, allt från longering med bommar, haft henne lös i ridhuset till att jag tagit med henne ut på promenader ut i skogen. 
Hon älskar ju allt som har med skogen att göra och tycker det är oerhört kul att leka i ridhuset, så det har inte gått någon nöd på henne i alla fall. Ettan är ju även ung fortfarande, så lite vila har nog varit bra för henne också. 
OM HERPETTE

 
 
Herpette är ett sto född -10, hon kom till mig i december som en ganska oerfaren 4åring, hon var då riden sedan ca 3-4mån tillbaka.
Jag fastnade för det lilla stoet snabbt, hon är oerhört cool och tuff. Tar det lite lugnt med iom att hon inte gjort så mycket, men hon är väldigt lättlärd, smart och skarp. Ettan är en häst med mycket fart och full av mod.
Inget skrämmer henne, man kan hoppa över allt, gå förbi allt och testa allt.
När hon kom hit hade hon endast varit på två platser tidigare, men hon uppför sig som den mest erfarna av hästar.
Ettan är den yngsta i flocken men tog snabbt ledarrollen, vid ett tillfälle lyckades några älgar ta sig in i hagen och ryckte med sig en del av staketet, nyfiken som hon är så lurade hon med sig en av sina hagkompisar ut på äventyr. Evelina ringde och berättade om det hela, även hur hon och Royne hittat hästarna som glatt gick fram till dom, nöjda över att ha gjort något nytt... Bra inflytande..
Det finns inte mycket som gör henne så taggad som hinder och uteritter, vid uteritter så ska det helst vara på ställen hon inte sett tidigare. 
Hon må vara ung, men det är den mest säkra häst jag haft, lastbilar, grävmaskiner, traktorer, bilar, crossar, osv. inget skrämmer den där damen.
 
Det ska bli spännande att se hur långt hon kan gå i hoppningen, än så länge har hon visat på ett optimalt psyke.

RSS 2.0