OBSERVERA, STUDERA

Jag tänkte visa några bilder på tre fantastiska ryttare, som lite "stöttning" till mitt påstående vad det gäller händer.
Gillar även att Ludger rider med två fingrar ibland, något jag själv tar till när Harry är lite obstinat (nej jag jämför mig verkligen inte med honom, så dum är jag inte haha, jag tyckte bara att det var lite intressant).Kommentarer
Postat av: erika

Jaa.. men det är klart man har handen lite öppen och tygen ska ju absolut inte vara helt orörlig o skit mot handflatan. Alla de där tre har ju fantastiska jävla händer som alla strävar emot att ha!

2013-11-06 @ 10:37:39
Postat av: isabella

Något som är roligt är Kevin Staut! hur många världscups ryttare har inte sagt att han har fantastiska händer? hur många gånger tjatar inte experterna om han och enligt många har han "den fantastiska" handen? på många bilder har han inte en tygeln mellan ring och lillfingret utan han har den tom under lillfingret.

Tror att detta med händer är mycket individuellt från ryttare till ryttare och mellan häst till häst. Det gäller att hitta sitt system för sin häst. Man får nog aldrig snurra in sig på att något är rätt och fel i ridsporten då detta är en tekniksport. Jag menar kolla bara på Roger Yves Bost, som vann EM, många vill inte rida som honom men hans system funkar för honom och hans häst UPPENBARLIGEN. :)

Jag tycker du rider bra och fint Amanda annars skulle jag inte följa din blogg. SÅ fortsätt som det gör för det funkar ju uppenbarligen för dig =)

Svar: Jag menar inte att något är fel heller :) självklart är det olika, jag tror tex inte att man kan rida mic mac så som jag beskriver.
Men jag tror ändå jag har en poäng i att handen blir känsligare om man flyttar ut tygeln, men som sagt, alla hästar kan man inte rida så. Fast min "filosofi" är ändå att kunna anpassa mina kroppsrörelser så pass mycket efter varje häst jag sätter mig på, så att jag ska kunna vara så mjuk som möjligt. Dels för att jag är liten och aldrig skulle vinna en dragkamp, och dels för att jag tycker det känns otrevligt att behöva vara hårdhänt :) och min personliga åsikt är att det är ganska vettigt, och tror att vissa är onödigt hårdhänta fast dom inte vill och mitt tips kan vara en hjälp på traven :)
Amanda

2013-11-13 @ 23:11:55
Postat av: Anonym

Min uppfattning av Kevin förresten, är att han har en grymt bra kroppskontroll och jag tror att det är där vi har det, i och med hans skicklighet med sin kropp så kan han vara mjuk och få fram allt han ska, hur hans "handplacering" (eller vad mn nu ska kall det för) på tygeln än är. Men det är inte alla som har den kroppskontrollen precis hehe, men någon skulle ju gärna få föra över den på mig ;)

/Amanda

2013-11-14 @ 05:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0