OM HERPETTE

 
 
Herpette är ett sto född -10, hon kom till mig i december som en ganska oerfaren 4åring, hon var då riden sedan ca 3-4mån tillbaka.
Jag fastnade för det lilla stoet snabbt, hon är oerhört cool och tuff. Tar det lite lugnt med iom att hon inte gjort så mycket, men hon är väldigt lättlärd, smart och skarp. Ettan är en häst med mycket fart och full av mod.
Inget skrämmer henne, man kan hoppa över allt, gå förbi allt och testa allt.
När hon kom hit hade hon endast varit på två platser tidigare, men hon uppför sig som den mest erfarna av hästar.
Ettan är den yngsta i flocken men tog snabbt ledarrollen, vid ett tillfälle lyckades några älgar ta sig in i hagen och ryckte med sig en del av staketet, nyfiken som hon är så lurade hon med sig en av sina hagkompisar ut på äventyr. Evelina ringde och berättade om det hela, även hur hon och Royne hittat hästarna som glatt gick fram till dom, nöjda över att ha gjort något nytt... Bra inflytande..
Det finns inte mycket som gör henne så taggad som hinder och uteritter, vid uteritter så ska det helst vara på ställen hon inte sett tidigare. 
Hon må vara ung, men det är den mest säkra häst jag haft, lastbilar, grävmaskiner, traktorer, bilar, crossar, osv. inget skrämmer den där damen.
 
Det ska bli spännande att se hur långt hon kan gå i hoppningen, än så länge har hon visat på ett optimalt psyke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0